TOP

Ik ben er voor jou als Holistisch Relatie Mentor. Een mentor? Ja, ik kies bewust voor het woord mentor. Een mentor wordt namelijk gezien als iemand met ervaring. Hij of zij heeft zelf ervaring met het onderwerp of is bedreven binnen het vakgebied. Een mentor heeft dan ook vaak met dezelfde soort uitdagingen geworsteld. Daarnaast is mentoring een wat meer informele relatie tussen twee (of meer) mensen, wat mij persoonlijk erg aanspreekt. Het is gericht op iemands leven en het biedt support aan groei en (mentale) volwassenheid. Mentoring kan (maar hoeft niet) lang plaatsvinden, omdat het zich richt op een breder beeld van de persoon en ondersteunend is aan iemands groeiproces. Mentors zijn vaak facilitators en leraren omdat ze de mentees toestaan hun eigen richting te vinden.

Een coach daarentegen hoeft niet per se dezelfde ontwikkeling meegemaakt te hebben. Wel bezit de coach over de juiste theoretische kennis om jou op weg te helpen en te begeleiden. De nadruk bij een coach ligt dan ook op de begeleiding, waarbij er aangeleerde coachingstactieken worden ingezet, maar je bent zelf verantwoordelijk voor de weg die je inslaat. Bij coachingstrajecten ligt de nadruk vaker op doelen, terwijl het bij mentoring meer om inzichten gaat.

De Holistische Relatie als focus

De holistische relatie als basis, daar richt ik mij als mentor op. Wat houdt dit in? Bij een holistische relatie houd je rekening met je eigen en je partners birth imprint, opvoeding, cultuur, geloofsovertuigingen, relationele & seksuele ervaringen en persoonlijke overtuigingen. Elkaars fysieke, emotionele, sociale en spirituele welzijn staat voorop, waarbij je bewust afspraken en doelen maakt die beide personen als individu versterken, evenals jullie als koppel.

Holistisch Relatie Mentor

Mijn werkwijze is ook holistisch. Ik kijk naar jou en je partner(s) als geheel. Holistisch mentorschap houdt in dat ik mij als mentor niet concentreer op een specifiek probleem, maar op het grotere geheel. Lichaam en geest opereren niet gescheiden van elkaar; relationeel & seksueel welzijn speelt daarom door op verschillende niveaus, te weten op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau.