TOP
Syncretic Erotics

Hoe energetisch reinigen na seks & intimiteit; 6 tips

Hoe energetisch reinigen na seks

Lichamelijk reinigen voor en na seks kennen we allemaal. Je wilt zo clean mogelijk je partner magische momenten bezorgen natuurlijk. Een washandje hier, een crèmepje daar. Alles om zo fris en fruitig mogelijk het bed in te duiken met elkaar.

Dat je op energetisch niveau ook clean wilt zijn, is misschien nieuw voor je. Alles en iedereen is energie. De bomen en planten om ons heen, dieren…denk maar eens aan de hond die al begint te kwispelen als jij de straat in rijdt, ook al kan hij je nog niet eens zien. Dit heeft alles met energie te maken, het subtiele energieveld om precies te zien. We zien het niet, maar het is er wel. Net als jouw fysieke lijf, je gedachten en emoties, de woorden die je uitspreekt, maar ook jouw auraveld. Het draagt allemaal een bepaalde energie met zich mee.

Wanneer je intiem bent met elkaar, vermengt deze energie zich. Het laat een imprint achter op elkaars aura. Wanneer jullie helemaal aligned zijn, de intenties zijn zuiver en jij en je bedpartner vibreren op de juiste frequentie, dan is er niks aan de hand. Wanneer je merkt dat je met iemand het bed hebt gedeeld die op een lagere frequentie zit, of de persoon zit simpelweg niet zo lekker in zijn of haar vel, dan is het verstandig om je energetisch te reinigen na seks. Sterker nog; geef jezelf op een zuivere manier aan de ander, dus reinig jezelf energetisch ook vóór dat je seks hebt.

Hoe energetisch reinigen na seks; 6 manieren

Er zijn verschillende manieren om je energetisch te reinigen na seks. Het mooie eraan vind ik dat we niet hoeven terug te vallen op chemische middeltjes of dure spullen hiervoor hoeven aan te schaffen. Sterker nog; we zijn zelfs eerder aangewezen op de elementen en onze eigen intuïtie . Lees snel verder!

1. Energetisch reinigen na seks met water

Water is een enorm goede geleider. De mens bestaat voor zeker 70% uit water en wanneer je dit weet, kun je het ook gebruiken om op te laden óf om te reinigen. Denk maar aan het experiment van de Japanse Dr. Emoto. Hij heeft aangetoond dat water een geheugen heeft. Water slaat emoties en gevoelens op. Ook minder goede seksuele ervaringen dus, maar tevens de emoties (vibraties) die een ander persoon bij zich draagt. Deze energie wordt overgebracht op jou. Dit wordt geleid door water. Andersom kun je water dus ook gebruiken om deze energie te releasen. Laat het letterlijk van je afglijden. Neem een warm bad of kies juist voor een harde reset met een ijskoude douche.

2. Energetisch reinigen na intimiteit door middel van vuur & rook

Rook wordt al eeuwenlang door inheemse volkeren en klassieke beschavingen gebruikt als middel om te zuiveren. Je kunt hiervoor zelf een smudge stick maken, palo santo of salie gebruiken.

3. Energetisch reinigen met behulp van intenties & visualisaties

Je gedachten en emoties zijn heel sterk, sterker dan je misschien denkt. Door constant aan iets te denken, trek je het juist naar je toe. Dat is jouw hartmagneet. De law of attraction wordt het ook wel genoemd. Dat kun je natuurlijk ook vóór je laten werken, door herhaaldelijk afscheid te nemen van de energetische afdruk van een bedpartner uit het verleden. Iemand met wie je nu niet meer resoneert. Je spreekt je uit over een nieuwe, zuivere energie voor jezelf, zonder bagage van ex partners of scharrels uit het verleden. Visualiseer daarbij een puur en clean beeld waar jij mee resoneert, dat symbool staat voor jouw zuivere auraveld.

4. Energetisch reinigen van bedpartners door middel van een volle maan ritueel

Ook de maanstanden worden al eeuwenlang gebruikt door klassieke beschavingen zoals de Maya’s en Egyptenaren. Door de jaren heen zijn wij Westerlingen de connectie met de natuur, het leven volgens de seizoenen en het gebruiken van de maanstanden voor onze intenties, helaas kwijtgeraakt. Maar ik ervaar zelf elke maand hoe krachtig het kan zijn om te werken met de maan. De nieuwe maan gebruik je om intenties voor de nieuwe maand uit te spreken en nieuwe plannen te maken. De energie van de volle maan kun je juist inzetten om dingen los te laten. Dus ook mensen die jou niet meer dienen, patronen die je wilt doorbreken, of om oude energie te clearen.

5. Energetisch reinigen na seks via ademwerk

Onderzoek heeft aangetoond dat trauma healing kan plaatsvinden door middel van breathwork. Trauma’s worden opgeslagen in je lijf, waarbij elk orgaan correspondeert met een bepaald type trauma. Trauma’s op het gebied van seksueel misbruik slaan zich vaak op in de baarmoeder en de eileiders. Nu hoeft de herinnering aan een ex partner natuurlijk helemaal geen trauma te zijn, maar je kunt wel op een nare manier uit elkaar gegaan zijn. Of misschien is er overspel geweest, een vervelende woordenwisselingen of is er sprake van teleurstelling. Ook dit kun je trauma’s noemen. Deze nare herinneringen en energie die er omheen hangt, laat ook een imprint achter op je aura. Ademhalingsoefeningen kunnen je helpen deze oude energie te releasen.

6. Energetisch reinigen van de energie van oude bedpartners door middel van een persoonlijk ritueel

Als je op liefdesgebied veel te verduren hebt gehad en het grondiger wilt aanpakken, dan kun je ook een persoonlijk ritueel ervan maken, waarbij je (een deel van) bovenstaande handelingen uitvoert. Zo kun je bijvoorbeeld een persoonlijk ritueel uitoefenen tijdens volle maan, waarbij je alle namen van exen en oude scharrels op een papiertje schrijft. Schrijf per persoon op waarom je op deze persoon gevallen bent, hoe je uit elkaar bent gegaan en wat het je gebracht heeft. Neem hier de tijd voor! Het gaat juist om het proces van bewustwording, inclusief het afscheid nemen dat erbij hoort. Mentaal afscheid nemen in dit geval. Vervolgens verbrand je deze papiertjes stuk voor stuk. Neem ook hier de tijd voor, neem in je op welke emoties er loskomen. Gooi dus niet alle papiertjes in een keer in een vuurkorf.

Lees hier waarom het belangrijk is om energetisch te reinigen voor en na seks

Tessa van den Broek

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *